راهکارهای هوشمند برای افزایش کارایی تابلوهای برق

انتخاب و نصب مناسب خنک‌کننده تابلو برق، نقش مهمی در افزایش طول عمر تجهیزات، بهبود عملکرد سیستم و کاهش هزینه‌های نگهداری دارد

آیا تا به حال با مشکلات افزایش دما در تابلوهای برق یا کاهش عملکرد  خنک‌کننده تابلو برق مواجه شده‌اید؟ این مسائل نه تنها می‌توانند منجر به کاهش بهره‌وری شوند، بلکه هزینه‌های نگهداری و تعمیرات را نیز افزایش می‌دهند. اما راه‌حل چیست؟ در ادامه، به بررسی روش‌های کاربردی و موثر برای بهینه‌سازی این تجهیزات می‌پردازیم تا با اجرای آن‌ها، هم در زمان و هم در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.

اهمیت خنک‌کننده تابلو برق در سیستم‌های الکتریکی

تابلوهای برق، به‌عنوان بخش حیاتی سیستم‌های الکتریکی، وظیفه توزیع انرژی را بر عهده دارند. این تابلوها به دلیل انتقال مستمر انرژی، معمولاً دچار افزایش دما می‌شوند. دمای بالا می‌تواند به خرابی قطعات داخلی، کاهش کارایی و حتی وقوع آتش‌سوزی منجر شود. بنابراین، استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده مؤثر برای مدیریت دما و حفظ عملکرد بهینه این تابلوها ضروری است.

مشکل فني و بيان اهداف:

تابلو هاي برق و الکترونيک و برخي از ماشين آلات حساس به گرما و محصولات دستگاه هاي تراش و برش و سايشي نيازمند به خنک شدن در حين کار مي باشند که گرمای بيش از حد تحمل در داخل محفظه سيستم ها و يا قطعات توليدي باعث استهلاک زودرس و افت شديد راندمان اين دستگاه ها و قطعات مي شود.

انواع سیستم های خنک کننده تابلویی:

1 ) فن (دمنده) با و یا بدون فیلتر

2 ) کولر : A ) تبریدی ( با استفاده از گاز های فریون)

B ) هوای فشرده ( سیستم ورتکس کولر)

C ) الکترونیکی ( صفحات پلتیر)

در انتخاب سیستم خنک کننده بر اساس موقعیت و حساسیت المان ها بیشتر باید دقت کرد بنابراین به توضیح انواع فوق میپردازیم:

1 ) روش فن : در این روش، فن خنک کننده، هوای بیرون از تابلو برق به داخل مکیده و پس از عبور از روی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، هوای گرم شده را به خارج از تابلو برق هدایت می کند. بزرگترین محدودیت در کاربرد این روش، وابستگی سیستم خنک کاری و تهویه به دمای محیط بیرون تابلو برق می باشد ، ضمن اینکه میتواند گرد و غبار را از بیرون تابلوی برق به داخل انتقال داده و از کارایی المان های برق بکاهد و باعث کاهش طول عمر آنها شود.

2 ) روش A : کولرهای تبریدی یا گازی خنک کننده سرمایش تابلو برق را افزایش میدهد. این کولرها با استفاده از سیکل تراکمی بخار، فضای داخل تابلوهای برق را خنک نموده و شرایط محیطی دما و رطوبت مناسب را جهت تمامی انواع تابلوهای قدرت و فرمان صنعتی را میتواند تامین کند. کولر های گازي و چيلر ها به دليل هزينه بالا از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نبوده و نيز باعث مصرف بيش از حد انرژي مي شوند.

کولرهای تبریدی یا گازی خنک کننده سرمایش تابلو برق

روش B : در سیستم ورتکس کولر هوای فشرده خروجی کمپرسور پس از رطوبت و روغن زدایی وارد یک مولد هوای سرد میشود.دراین مولد که توسط مخترعین این اختراع طراحی و ساخته شده است از پدیده گردابی برای تبرید هوای فشرده استفاده میشود و هوای خنک شده با هدایت به محل مورد نظر سبب کاهش دمای قطعات و دستگاهها میشود.مولد هوای سرد با ایجاد جریان گردابی هوا را به دو بخش گرم و سرد تقسیم کرده و انرژی گرفته شده از هوای سرد به هوای گرم منتقل شده و باعث کاهش دمای بخشی از هوا و افزایش دمای بخش دیگر میشود.

در کارخانجات يا محيط هاي صنعتي که مجهز به کمپرسور هوا مي باشند برای خنک کاری قطعات ماشين آلات و تابلو های برق بهره گيري مي شود. هوای فشرده پس از عبور از فيلترهای آبگير و روغن گير و تنظيم فشار وارد يک مولد هواي سرد شده و پس از کاهش دما تا حداقل حدود˚ 0 سانتيگراد وارد محفظه های داغ يا تابلو های برق و الکترونيک يا ماشين آلات صنعتي شده و قطعات مورد نظر را خنک کاری مي کنند

بخشي از هوا ، انرژی بخش ديگر را جذب کرده و در نتيجه قسمتي از هواي ورودي به مولد سرما به شدت خنک شده (تا دماي صفر سانتيگراد)و بخش ديگر کاملا داغ مي شود. هواي سرد به داخل محفظه های داغ ، تابلو هاي برق و يا ماشين آلات هدايت شده و هواي گرم از سمت ديگر مولد به محيط بیرون منتقل مي شود.

سیستم ورتکس کولر هوای فشرده

روش C : صفحات پلتیر در اصل یک پمپ حرارتی فعال حالت جامد است که گرما را با مصرف انرژی الکتریکی، بسته به جهت جریان از یک طرف دستگاه به طرف دیگر انتقال می‌دهد. چنین ابزاری همچنین دستگاه پلیتر، پمپ گرما پلتیر، خنک کننده حالت جامد یا کولرهای حرارتی نیز نامیده می‌شود. می‌توان آن را هم برای گرم کردن یا خنک کردن استفاده کرد در اصل برنامه اصلی خنک‌کنندگی است. همچنین می‌تواند به عنوان یک کنترل‌کننده درجه حرارت که یا گرم می‌کند یا سرد، نیز استفاده کرد.

  1. انتخاب سیستم خنک‌کننده مناسب: با استفاده از خنک‌کننده‌هایی با تکنولوژی پیشرفته، مانند خنک‌کننده‌های هوای فشرده یا الکترونیکی، می‌توان درکاهش دمای دستگاه های حساس و تابلوهای برق نتیجه بسیار موثرتری را بدست آورد.

  2. نصب صحیح تجهیزات: قرارگیری درست خنک‌کننده‌ها در تابلوهای برق به‌گونه‌ای که جریان هوا به‌طور یکنواخت توزیع شود، اهمیت زیادی دارد و باید در انتخاب محل قرارگیری دقت بیشتری به عمل آورد.

  3. نگهداری منظم: پاکسازی فیلترها و بررسی عملکرد سیستم‌های خنک‌کننده به صورت دوره‌ای برای تمام انواع خنک کننده ها می‌تواند از افت عملکرد آنها به طور موثر جلوگیری کند.

اگر به دنبال راه‌حل‌های حرفه‌ای و تخصصی در این زمینه هستید، پیشنهاد می‌کنیم از خدمات و محصولات شرکت رافد صنعت بازدید کنید و با کارشناسان حرفه ای این مجموعه با شمار گیری 02144012972 و یا 09120349411 در تماس باشید تا بهترین گزینه‌ها را برای محصول مورد نیاز خود انتخاب کنید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا