سکته مغزی در کمین سوسیس و کالباس خورها
دانشمندان هشدار میدهند که خوردن گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس میتواند در خطر سکته مغزی افراد نقش داشته باشد. تیمی از انجمن متخصصان قلب آمریکا اضافه کردند که مصرف بیشتر چربی گیاهی مانند روغن زیتون یا چربی غیراشباع چند گانه مانند روغن ماهی این خطر را کاهش میدهد.
در این میان چربی لبنیات موجود در محصولاتی مانند پنیر، کره، شیر، بستنی و خامه با خطر سکته مغزی بالاتر ارتباطی نداشت. این مطالعه در مقیاس بزرگ نشان داد که دوستداران گوشت قرمز و پروتئینهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس تا ۱۶ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند. فقط یک وعده گوشت فرآوری شده در روز این خطر را ۱۲ درصد و یک وعده گوشت قرمز، آن را ۸ درصد افزایش میدهد.
از سوی دیگر افرادی که بیشترین چربیهای گیاهی و چربیهای اشباع نشده چند غیر اشباع موجود در ماهی و آجیل را مصرف کردند، خطر سکته مغزی خود را تا ۱۲ درصد کاهش دادند.
کارشناسان به عموم مردم توصیه میکنند مصرف گوشت قرمز و سوسیس و کالباس را کاهش داده و روغنهای گیاهی غیر گرمسیری مانند روغن زیتون، ذرت یا روغن سویا را بیشتر مصرف کنند.
آیا میشود گوشت قرمز را با پختن سالمتر کرد؟
محققان همچنین توصیه میکنند که بخشهای چرب گوشت قرمز را حذف کرده و به جای چربی گوشت گاو، گوشت را با روغنهای زیتون، ذرت یا سویا بپزید.
استیکهای داغ و همبرگرهای آبدار جزء اصلی بسیاری از رژیمهای غذایی غربی هستند. با این حال، خوردن منظم گوشت قرمز و سوسیس و کالباس میتواند منجر به دیابت نوع ۲، بیماری عروق کرونر قلب و برخی سرطانها به ویژه روده شود.
این نتایج حاصل از معاینه ۱۱۷ هزار و ۱۳۶ کارمند بهداشتی در ایالات متحده است که محققان تا ۲۷ سال آن را پیگیری کردند. این یافتهها خطر سکته مغزی را با چربیهای گیاهی، لبنی و چربیهای غیر لبنی حیوانی مرتبط نشان دادند.
یافتهها نشان میدهد که نوع چربی و منابع غذایی مختلف چربی از میزان کل چربی رژیم غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی از جمله سکته مهمتر است.
گوشتهای قرمز شامل گوشت گاو، گوساله، بره، گوسفند یا خوک و پروتئینهای فرآوری شده شامل بیکن، سوسیس، کالباس و گوشتهای پخته شده مانند سالامی، شامل این موضوع میشوند.
در عین حال محققان ویژگیهای کلیدی یک الگوی رژیم غذایی سالم برای قلب را اینگونه عنوان کردند: متعادل کردن کالری دریافتی با کالری مورد نیاز برای رسیدن به وزن سالم و حفظ آن، انتخاب غلات کامل، پروتئین بدون چربی و گیاهی و انواع میوهها و سبزیجات، محدود کردن نمک، شکر، چربیهای حیوانی، غذاهای فرآوری شده و الکل یک الگوی رژیم غذایی سالم برای قلب به حساب میآید.