کاهش تولید گوشت قرمز و مرغ در ماه تیر

بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی مرکز آمار ایران، در تیر ماه سال جاری، مجموع وزن گوشت انواع طیور عرضه‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور به ۲۱۷ هزار و ۳۰۵ تن رسید که در این میان، سهم عمده به گوشت مرغ اختصاص دارد.

تحقیقات بیانگر این است که گوشت مرغ با وزنی معادل ۲۱۱ هزار و ۵۸۸ تن، حدود ۹۷.۳۷ درصد از کل وزن گوشت طیور عرضه‌شده را تشکیل می‌دهد. در عین حال، گوشت بوقلمون با ۲٬۴۸۳ تن و دیگر انواع طیور با ۳٬۲۳۴ تن به ترتیب فقط ۱.۱۴ درصد و ۱.۴۹ درصد از کل عرضه را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در تیر ۱۴۰۴ با ماه مشابه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که تغییر قابل توجهی در مقدار عرضه گوشت انواع طیور مشاهده نمی‌شود. همچنین آمار به‌دست آمده از این بررسی حاکی از کاهش نزدیک به ۶ درصدی مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌ها در تیر ۱۴۰۴ نسبت به ماه گذشته (خرداد ۱۴۰۴) است.

در تیرماه امسال، وزن گوشت قرمز انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور به ۳۹ هزار و ۶۴۵ تن رسید و گوشت گاو و گوساله بیشترین سهم را در این میان داشتند. به‌طوری‌که گوشت گاو و گوساله با وزنی معادل ۲۳ هزار و ۶۵۷ تن، نزدیک به ۵۹٫۷ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌شده را در اختیار دارند. همچنین گوشت گوسفند و بره با ۱۲ هزار و ۵۹۵ تن، گوشت بز و بزغاله با ۲٬۵۲۹ تن، و سایر دام‌ها با ۸۶۴ تن، به‌ترتیب ۳۱٫۷ درصد، ۶٫۴ درصد و ۲٫۲ درصد از کل عرضه را به خود اختصاص داده‌اند.

بررسی‌ها همچنین نشان‌دهنده افزایش ۲۴ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در تیر ۱۴۰۴ نسبت به همان ماه از سال قبل است. میزان تولید گوشت در تیر ۱۴۰۴ نسبت به تیر ۱۴۰۳ برای گوسفند و بره ۲۱ درصد، بز و بزغاله ۴ درصد، گاو و گوساله ۲۸ درصد، گاومیش و بچه‌گاومیش ۴۴ درصد و شتر و بچه‌شتر ۱۳ درصد افزایش یافته است.

به علاوه، نتایج این آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌ها در تیر ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل (خرداد) حدود ۷ درصد کاهش یافته است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا