فریدون عباسی: مدیریت خاموشیها در بخش خانگی قابل تقدیر است
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: جای قدردانی دارد که در فصل گرما با مدیریت صورت گرفته قطعی برق در حوزه خانگی نداریم اما با قطعی برق در حوزه صنعت نیز به چرخه تولید آسیب وارد می شود فلذا راه حل اساسی تمرکز بر ساخت نیروگاه و بهینه سازی مصرف انرژی است.
فریدون عباسی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت نیرو برای مدیریت خاموشی ها به ویژه در فصل تابستان، بیان کرد: مدیریت در حوزه انرژی و تمام زیرشاخه های آن یک ضرورت است و باید جلوی مصرف بی رویه انرژی را بگیریم.
وی ادامه داد: باید زمان های مصرف انرژی را تغییر داد، مثلا می توان ساعت برخی از کارها را تغییر داد اما باید توجه کرد زمانی که ساعت کار یک کارخانه را تغییر دهیم تا مصارف شهری و خانگی با قطعی مواجه نشود، باید به کارخانه ها بگوییم نیروهای خود را به مرخصی بفرستند. به عنوان مثال زمانی که ساعت کار نیروها به شب تغییر کرد باید ضرایبی به حقوق نیروها تعلق بگیرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما نمی گوییم که وزارت نیرو می تواند همه موارد را کنترل کند اما برای اینکه رضایت مردم تامین شود باید تلاش کند. به عنوان مثال قطعی برق در بخش خانگی مردم را خیلی اذیت می کند به ویژه در مناطق گرمسیر مانند جنوب که رطوبت نیز وجود دارد. لازم است داده ها در این حوزه کامل شود تا وزارت نیرو بتواند مدیریت درستی در این حوزه اعمال کند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: این جای قدردانی دارد که در فصل گرما با مدیریت صورت گرفته قطعی برق در بخش خانگی نداریم اما از طرف دیگر با قطعی برق صنایع به این حوزه خسارت وارد شده و ممکن است صنایع نتوانند به تعهدات خود عمل کنند چرا که آنان بر روی تولید تمام وقت خود حساب باز کردند.
عباسی تاکید کرد: خاموشی در بخش صنایع ممکن است بعضا به رشد اقتصادی که برای کشور پیش بینی شده است، آسیب وارد کند اما راه حل اصولی این است که ما به اندازه کافی نیروگاه داشته باشیم و توام با ساخت نیروگاه مدیریت مصرف و مصرف بهینه انرژی را از طریق آموزش به جامعه دنبال کنیم.
وی افزود: برای ساخت نیروگاه نیز لازم است که وزارت نیرو به تعهدات خود عمل کند؛ یعنی هم به موقع پول نیروگاه ها را بپردازد که آنها بتوانند با انجام تعمیرات بحث بهینه سازی مصرف را دنبال کنند و هم نرخ خرید برق را مقداری واقعی تر در نظر بگیرد تا بخش خصوصی و سرمایه گذار خارجی برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر پیشگام شود، به ویژه در حوزه ای که مجوز را صادر می کنند باید نگاه صفر تا صد داشته باشند چون زمانی که مجوز صادر می شود، هرجایی که بناست کارخانه یا نیروگاهی بنا شود عدهای معارض هستند که مانع کار می شوند، پس با در نظر گرفتن همه جوانب نباید اجازه داد که کار احداث نیروگاه یا یک کارخانه بر روی زمین بماند.
انتهای پیام