چگونه یک هود صنعتی مناسب برای رستوران خود کنیم؟
چرا هود صنعتی مناسب اهمیت دارد؟
تجهیزات گوناگونی در آشپزخانه صنعتی به مجموعه کمک می کنند تا خدمات با کیفیتی به مشتریان ارائه نماید، در هر آشپزخانه صنعتی تهویه مناسب نیز به عنوان یکی از عوامل کلیدی برای حفظ سلامت کارکنان و جلوگیری از آلودگی محیط آشپزخانه به شمار می رود. پخت و پز در حجم بالا باعث تولید دود، بخار، گرما و ذرات چربی می شود که در صورت عدم تهویه صحیح، می توانند مشکلات جدی را برای آشپزخانه صنعتی به وجود آورند از این رو خرید هود صنعتی اهمیت دوچندانی پیدا می کند. یک هود صنعتی با کیفیت، با مکش موثر انواع آلاینده ها را از محیط آشپزخانه خارج نموده و از ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری می کند و حتی خطرات احتمالی ناشی از آتش سوزی در درون محیط و … را نیز کاهش می دهد. اگر شما قصد خرید یک هود صنعتی برای آشپزخانه رستوران، کترینگ و … خود را دارید باید به این موضوع توجه کنید که همه هودهای صنعتی موجود در بازار عملکرد یکسانی ندارند و اشتباه در خرید هود آشپزخانه صنعتی موجب افزایش مصرف انرژی و بلطبع هزینه های مجموعه، کاهش بهره وری و کاهش بهداشت و هوای مطبوع درون آشپزخانه می شود. در این نوشته قصد داریم که شما را با نکات کلیدی برای بهترین هود صنعتی آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
انواع هود صنعتی و کاربرد آن ها
هود دیواری
هود دیواری مناسب ترین نوع هود برای رستوران ها و آشپزخانه هایی است که اجاق و تجهیزات پخت در کنار دیوار قرار گرفته است، این نوع هود بسیار پرطرفدار بوده و در آشپزخانه صنعتی رستوران ها، فست فودی ها و … می توانید آن را مشاهده کنید.
هود مرکزی
هود مرکزی و یا جزیره ای برای آشپزخانه هایی که تجهیزات پخت در مرکز آشپزخانه قرار گرفته اند مناسب تر بوده و به سقف آشپزخانه صنعتی متصل می شود و قدرت مکش بسیار بالایی داشته و برای انتقال دود و حرارت و … نیاز به سیستم کانال کشی دارد.
هود کانالی
یک نوع رایج از هود صنعتی آشپزخانه وجود دارد که به هود کانالی یا دودکش دار شناخته می شود و برای فست فودی ها و رستوران ها مناسب بوده و این هود دارای کانال خروجی هواست که به تخلیه کامل هوای آلوده به بیرون از محیط کمک کرده و سبب کاهش بو، دود و چربی در محیط می شود.
هود بدون کانال
این نوع هود نیز همانطور که از نامش هویداست، بدون کانال بوده و برای آشپزخانه های صنعتی که امکان کانال کشی به بیرون را ندارند مناسب بوده و این مدل، هوای آلوده را تصفیه کرده و بجای خروج هوا به بیرون، هوا دوباره به محیط باز می گردد. این نوع هود دارای فیلتر کربنی و چربی گیر بوده که دود و بوی غذا را به خوبی جذب میکند.
چه ظرفیت مکشی برای رستوران شما مناسب است؟
ظرفیت مکش مناسب برای هود صنعتی یکی از مهم ترین عواملی است که تأثیر مستقیم بر تهویه مناسب، کاهش دود، بخار و چربی های معلق در آشپزخانه صنعتی کسب و کار شما دارد. اگر ظرفیت مکش هود کمتر از حد نیاز باشد، آلودگی و گرما در محیط باقی می ماند و در صورت بیش ازحد بودن، باعث اتلاف انرژی و افزایش هزینه ها می شود. ظرفیت مکش هود صنعتی معمولاً با واحد CFM (Cubic Feet per Minute) اندازه گیری می شود که به معنای میزان هوای جابه جا شده در هر دقیقه است. هرچه مقدار CFM بالاتر باشد، مکش قوی تر است. به طور کلی بسته به نوع محیط باید هود با ظرفیت مناسب را تهیه کرد، به طور استاندارد
رستوران های کوچک: ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ CFM
رستوران های متوسط: ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ CFM
آشپزخانه های بزرگ و صنعتی: ۸۰۰۰+ CFM
نیاز به ظرفیت مکش دارند که با دانستن این موضوع می توانید بهتر در هود متناسب با نیاز خود تصمیم گیری نمایید.
تأثیر عوامل محیطی بر ظرفیت مکش هود
ارتفاع سقف
چنانچه که ارتفاع سقف رستوران شما بیشتر از 3 متر باشد، نیاز است که یک هود صنعتی با قدرت بالاتر را خریداری نمایید.
میزان تهویه طبیعی
در برخی از محیط های آشپزخانه صنعتی، پنجره های بزرگ سبب گردش هوای طبیعی در محیط شده و در این صورت از میزان قدرت مکش هود صنعتی می توانید بکاهید.
نوع فیلترها
فیلترهای چربی گیر یا کربنی ممکن است مقداری از مکش را کاهش دهند، پس باید قدرت فن را بیشتر در نظر بگیرید.
طول کانال خروج هوا
اگر سیستم کانال کشی طولانی باشد ، باید ظرفیت مکش را حداقل ده تا بیست درصد بیشتر در نظر بگیرید.
جنس بدنه و فیلتر هود صنعتی
بدنه هود صنعتی باید در برابر چربی، رطوبت، حرارت بالا و خوردگی مقاوم باشد. سه متریال رایج برای ساخت بدنه هود صنعتی را در ادامه به شما معرفی می کنیم.
استیل ضد زنگ
بدنه استیل ضد زنگ، مرغوب ترین نوع بدنه هود صنعتی بوده و در برابر حرارت، زنگ زدگی و خوردگی بسیار مقاوم است. از نظر بهداشتی نیز این جنس بدنه کمترین میزان جذب آلودگی را داشته و تمیز کردن آن آسان است، به نسبت دو جنس بدنه دیگر، قیمت هود صنعتی با بدنه استیل ضد زنگ بالاتر بوده اما این قیمت بالاتر کاملا ارزش خرید را داشته و طول عمر هود آشپزخانه صنعتی که از جنس استیل ضد زنگ باشد بسیار بالاتر است. در تصویر زیر، هود دو جداره صنعتی نوژن را مشاهده می کنید.
آلومینیوم
برخی از هودهای آشپزخانه صنعتی که قیمت کمتری دارند، از بدنه آلومینیومی ساخته شده اند، این نوع هودها دارای وزن کمتری به نسبت استیل و گالوانیزه بوده و ضد زنگ هستند و استحکام آنها بسیار کمتر از بدنه گالوانیزه و ضد زنگ بوده و چربی و دوده به راحتی به این جنس بدنه چسبیده و تمیز کردن آن کار بسیار دشواری است.
گالوانیزه
هود صنعتی با بدنه گالوانیزه گزینه اقتصادی به شمار رفته و افرادی که قصد دارند یک هود صنعتی ارزان قیمت را خریداری کنند، با هودی که جنس بدنه گالوانیزه دارد، در هزینه ها صرفه جویی می کنند. این نوع جنس بدنه هود، دارای مقاومت مناسبی در برابر ضربه و فشار بوده و عیب اصلی آن اینست که مقاومت کمتری در برابر رطوبت و چربی دارد و به مرور زمان زنگ خواهد زد و تمیز کردن آن نیز بسیار دشوار است.
فیلتر هود صنعتی؛ چه نوع فیلتری بهتر است؟
فیلتر هود صنعتی وظیفه دارد ذرات چربی، دود و بو را جذب کند و از ورود آن ها به کانال تهویه جلوگیری کند. انواع فیلترهای پرکاربرد در هودهای صنعتی شامل موارد زیر هستند.
فیلتر آلومینیومی
این نوع فیلتر از توری مشبک چند لایه تشکیل شده است که از جنس آلومینیوم بوده و ذرات چربی و روغن را به دام انداخته و قیمت مناسب آن و مقرون به صرفه بودنش از جمله مزایای آن است. وزن سبک و نصب آسان و قابلیت شستشو و استفاده مجدد این نوع فیلتر نیز باعث شده است که بسیاری هود با فیلتر آلومینیومی را کنند. از معایب این نوع فیلتر باید به این مورد اشاره کرد که منافذ آن با چربی مسدود شده و به مرور زمان کارایی خود را از دست می دهد.
فیلتر استیل
هود با فیلتر استیل بهترین برای رستوران های حرفه ای است. این نوع فیلتر از صفحات استیل ضد زنگ ساخته شده است که چربی و دود را به خوبی به دام انداخته و در عین حال هوای تمیز از بین صفحات عبور می کند. از مزایای این فیلتر باید به مقاومت بالای آن در برابر چربی و حرارت و رطوبت اشاره کرد و تمیز کردن این نوع فیلتر آسان بوده و با مواد شوینده نیز می توان آن را تمیز کرد.
فیلتر کربنی
این نوع فیلتر از ذرات کربن فعال ساخته شده است که بوهای نامطبوع و دود را جذب کرده و چربی را جذب نمی کند، این نوع فیلتر برای حذف بو و آلاینده های گازی طراحی شده و از مزایای آن باید به جذب بوی قوی اشاره کرد و مخصوص آشپزخانه هایی است که هواکش مستقیم به بیرون ندارند.
نتیجه گیری
یک هود صنعتی مناسب تأثیر مستقیمی بر کیفیت هوای آشپزخانه، سلامت کارکنان و کارایی سیستم تهویه دارد. همان طور که گفتیم، یک هود باکیفیت باید دارای قدرت مکش بالا، فیلترهای مؤثر و بدنه ای مقاوم از جنسی با کیفیت داشته باشد تا بتواند به درستی چربی، دود و بوهای نامطبوع را جذب کند.
اگر به دنبال خرید بهترین هود صنعتی در ایران هستید، شرکت نوژن با بیش از ۳۰ سال تجربه در تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی، یکی از معتبرترین برندهای ایرانی در این حوزه است. هودهای صنعتی نوژن با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های روز دنیا طراحی و تولید می شوند و به دلیل کیفیت بالا، دوام فوق العاده و استانداردهای بین المللی، به کشورهای مختلف جهان صادر می شوند. برای خرید هود صنعتی از نوژن تنها کافیست که وبسایت رسمی این شرکت nojanco.com سر بزنید.