بازار سهام در مسیر اصلاح میانروندی/ روند صعودی طلا، عامل مثبت برای صندوقهای طلا در بازار
عرضههای اولیه، تنها امید بازار منفی؛
علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس نیوز، به تشریح وضعیت بازار سهام در روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ پرداخت. وی اشاره کرد که بازار با اکثریت نمادهای منفی مواجه بوده است، اما عرضههای اولیه اخیر توانستند به روند مثبت خود ادامه دهند. فراغی همچنین از تأثیر روند صعودی جهانی طلا بر صندوقهای طلا و کاهش حجم و ارزش معاملات سخن گفت و چشمانداز مثبتی برای بازار در روزهای آینده پیشبینی کرد.
علی فراقی کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس نیوز درباره وضعیت کلی بازار سرمایه در روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ عنوان کرد: بازار امروز با اکثریت منفی در نمادها همراه بود و این موضوع در نقشه بازار نیز بهوضوح قابل مشاهده بود. تعداد بالایی از نمادهای بازار در وضعیت منفی معامله شدند. البته اگر بخواهیم جزئیتر بررسی کنیم، تعدادی نماد مثبت هم در بازار وجود داشت که عمدتاً مربوط به عرضههای اولیه چند هفته اخیر بودند. این عرضههای اولیه توانستند با روند مثبت خود روز معاملاتی را در محدوده مثبت به پایان برسانند.
وی در ادامه درباره وضعیت صندوقهای طلا گفت: صندوقهای طلا نیز به دلیل تغییرات مثبت اونس جهانی و وضعیت دلار، عملکرد خوبی داشتند. بازارهای جهانی روز جمعه تعطیل هستند، اما روند صعودی طلا در بازار جهانی، باعث شد که صندوقهای طلا در بازار داخلی امروز با معاملات مثبت مواجه شوند.
فراقی درباره وضعیت حجم و ارزش معاملات نیز اظهار داشت: در روزهای اخیر، حجم و ارزش معاملات شرایط مساعدی را تجربه نکردهاند. این موضوع با توجه به روند اصلاحی بازار قابل پیشبینی بود. کاهش ارزش معاملات نشاندهنده آن است که بازار در حال تجربه اصلاح میانروندی است. این اصلاحها بخشی از حرکت اصلی بازار در راستای روند صعودی بلندمدت و میانمدت هستند. بنابراین، این روند را میتوان نشانهای از استحکام بازار در مسیر رشد دانست.
بیشتر بخوانید: نوسانات سینوسی در بازار سرمایه و چشمانداز روزهای آتی
وی درباره عملکرد شاخصهای بازار توضیح داد: شاخصهای تشکیلدهنده بازار امروز عمدتاً روز منفی را پشت سر گذاشتند. شاخص کل با کاهش بیش از ۳۵ هزار واحدی و شاخص هموزن با کاهش بیش از ۹ هزار واحدی به کار خود پایان دادند. این کاهش نشاندهنده فشار فروش در نمادهای بزرگ بازار است. نمادهای شاخصساز با ارزش بازار بالا تأثیر بیشتری بر شاخص کل داشتند، در حالی که نمادهای کوچکتر بازار عملکرد نسبی بهتری داشتند، هرچند اکثریت آنها نیز در محدوده منفی قرار داشتند.
علی فراقی درباره قدرت فروشندگان در بازار گفت: سرانه فروش به نسبت محسوسی بالاتر از سرانه خرید بود و تقریباً دو برابر ثبت شد. این امر نشان میدهد که قدرت دست فروشندگان بود و آنها کنترل بیشتری بر روند معاملات داشتند. ورود و خروج پول حقیقی نیز وضعیت مناسبی نداشت و از آغاز معاملات تا پایان بازار، برآیند کلی منفی بر معاملات حاکم بود.
وی در پایان درباره چشمانداز بازار در روزهای آینده گفت: با نزدیک شدن به نیمه دوم بهمن ماه، امیدواریم که حجم و ارزش معاملات به تدریج بهبود یابند. این تغییرات میتوانند بازار را برای رسیدن به اهداف قیمتی بالاتر آماده کنند.
پایان مطلب