افزایش سرمایه در برنامه “شفارا”/ حمایت بانک پارسیان از پتروشیمی فارابی
مدیرعامل پتروشیمی فارابی گفت: در ماههای اخیر بانک پارسیان در گشایش ال سیهایی که برای خرید خوراک بود، بسیار کمک کرد. ال سیهایی که برای فروش بود را پشتیبان ال سیهای خرید خوراک قرار دادیم و به این وسیله جریان نقدی خوبی را ایجاد کردیم که این منابع را به سمت پروژههای توسعهای بردیم.
مسعود کفایتمند غیور، مدیرعامل پتروشیمی فارابی در گفتوگو با بورس نیوز، با اشاره به عملکرد این پتروشیمی اظهار کرد: در تابستان سال جاری علیرغم محدودیت انرژی بالاترین فروش را در PA داشتیم. اخیرا تولید حدود ۵ برابر یعنی حدود ۴۸۶ درصد دوره مشابه سال گذشته بوده که ۴۰ درصد نیز نسبت به ماه گذشته افزایشی بود.
وی افزود: در کنار این موضوع، موفق به دریافت رای جدید از دیوان عالی کشور در راستای منافع سهامداران شدیم که حدود ۲۶۳۰ میلیارد ریال از سرمایه سهامداران صیانت و به پتروشیمی فارابی برگشت که معادل ۳۵۴۰ هزار دلار بود.
تاکنون تامین منابع ما از طریق بودجههای داخلی بوده، اما به دنبال منابع خارجی نیز هستیم. همچنین، از اهرمهای مدیریت مالی بانکی بسیار بهرهمند شدیم. در ماههای اخیر بانک پارسیان در گشایش ال سیهایی که برای خرید خوراک بود، به ما بسیار کمک کرد. ال سیهایی که برای فروش بود را پشتیبان ال سیهای خرید خوراک قراردادیم و به این وسیله جریان نقدی خوبی را ایجاد کردیم که این منابع به سمت پروژههای توسعهای بردیم.
کفایتمند ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که تکنیکهای نوین تعمیر و نگهداری را پیگیری کنیم تا توقف تولید ما کم شود. به دنبال تامین خوراک هستیم که راهکارهایی انجام دهیم تا ریسک ما در انقطاع تامین خوراک به حداقل برسد.
مدیرعامل پتروشیمی فارابی توضیح داد: البته این را بگوییم که در تولید PA حاشیه سود خوبی داریم و بالاتر از بودجه نیز تولید میکنیم، اما در تولید DOP اگرچه محدودیت تامین دو اتیل هگزانول داریم، با این وجود تولید DOP برای ما چندان صرفه اقتصادی ندارد. ما شاهد حاشیه سود بسیار پایین در تولید DOP هستیم و مانند هر بنگاه اقتصادی دیگری باید در چارچوب منافع سهامداران حرکت کنیم. تولید DOP را اولویت قرار ندادیم، اما در مقابل در تولید PA بالاتر از بودجه تولید کردیم که حاشیه سود و تولید خوبی را برای ما به دنبال دارد. تامین خوراک نیز صورت میگیرد و به دنبال ساز وکارهایی هستیم تا این موضوع تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به زنجیره ارزش بیان کرد: تکمیل زنجیره ارزش فراتر از اختیارات مجموعهای مانند پتروشیمی فارابی است. این موضوع با جدیت دنبال میشود. در دولت جدید نیز این موضوع بسیار مورد تاکید بوده و ما چشم انداز خوبی را در این مسیر پیش رو داریم.
کفابتمند درباره برنامه افزایش سرمایه خاطرنشان کرد: برنامه افزایش سرمایه را در دستور کار داریم. البته برای این افزایش سرمایه باید روال قانونی طی میشد. از اواخر سال گذشته فرایند این موضوع آغاز شد، اما فرایند طی شده آن مبتنی بر ارزیابی کارشناسی داراییها بود. این فرایند به دلیل اینکه تعداد کارشناسان به حد نصاب نرسیده بود، کامل انجام نشد.
وی در این باره عنوان کرد: ما به دنبال تکمیل اسناد و مدارک هستیم و حتما باید این افزایش سرمایه انجام شود و از اولویتهای ماست. سرمایههای ما وضعیت خوبی دارد و وظیفه داریم که این کار را برای صیانت از سرمایههای سهامداران انجام دهیم.
مدیرعامل “شفارا” در پایان گفت: تولید پتروشیمی فارابی ۵ برابر و سودآوری ۱۰ برابر شده است. تصمیم گیری تقسیم سود به عهده مجمع خواهد بود.