رشد هفتگی قیمت نفت توقف ناپذیر ماند
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر تحریمهای آمریکا علیه نفت تجارت انرژی روسیه، افزایش یافت و در مسیر ثبت چهارمین رشد هفتگی متوالی گام برداشت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت، ۵۵ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش یافت و به ۸۱ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون، ۲.۶ درصد رشد قیمت داشته است.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۲ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا از ابتدای هفته جاری تاکنون، ۳.۶ درصد رشد کرده است.
دولت بایدن، جمعه گذشته، تحریمهای گستردهتری را علیه تولیدکنندگان نفت و نفتکشهای روسیه اعلام کرد و به دنبال آن، اقدامات بیشتری علیه پایگاه نظامی صنعتی روسیه و تلاشها برای دور زدن تحریمها، انجام داد.
تحلیلگران برآورد میکنند که حدود ۱۰ درصد از ناوگان نفتکشهای جهان، اکنون مشمول تحریمهای آمریکا هستند. کاهش ظرفیت حمل و نقل و ممنوعیت اعمال شده توسط گروه بندری شاندونگ برای نفتکشهای تحت تحریم آمریکا و ممانعت از ورود آنها به بنادر تحت اداره این گروه، عرضه نفت را کاهش داده و خریداران را به تلاش برای خرید بشکه های جایگزین سوق داده است.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت «فوجیتومی سکیوریتیز»، میگوید: نگرانیهای عرضه ناشی از تحریمهای آمریکا بر تولیدکنندگان و نفتکشهای روسیه، همراه با انتظارات برای بهبود تقاضا ناشی از احتمال کاهش نرخ بهره آمریکا، از قیمت نفت خام پشتیبانی کرده است. وی افزود: افزایش پیشبینیشده تقاضا برای کروسن به دلیل هوای سرد در آمریکا، عامل حمایتی دیگری بوده است.
سرمایه گذاران نیز بی صبرانه، منتظرند تا ببینند پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در دوشنبه آینده، آیا اختلالات بیشتری در عرضه نفت روی خواهد داد یا خیر.
تحلیلگران شرکت مالی «آی ان جی» در یادداشتی تحقیقاتی نوشتند: افزایش ریسکهای عرضه همچنان حمایت گستردهای از قیمت نفت فراهم میکند.
انتظارات برای تقاضای بهتر نیز تا حدودی از بازار نفت حمایت کرد. دادههای که نشان داد تورم در آمریکا که بزرگترین اقتصاد جهان است، کاهش یافته، امیدها به کاهش نرخ بهره را تقویت کرد. کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو روز پنجشنبه گفت: احتمالا روند کاهش تورم ادامه خواهد یافت و به بانک مرکزی اجازه خواهد داد که نرخ بهره را زودتر و سریعتر از حد انتظار کاهش دهد.
در این بین، دادههای روز جمعه نشان داد که اقتصاد چین، با هدف گذاری دولت برای رشد ۵ درصدی در سال گذشته، همخوانی داشته است. اما بسیاری از چینی ها احساس میکنند استانداردهای زندگی آنها بدتر شده است. دادههای رسمی، روز جمعه، نشان داد تولید پالایشگاههای نفت چین در سال ۲۰۲۴، به دلیل تقاضای راکد برای سوخت و کاهش حاشیه سود پالایش نفت، برای اولین بار در بیش از دو دهه گذشته کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، عاملی که رشد قیمت نفت را محدود کرد، اظهارات مقامات امنیت دریایی یمن بود که اعلام کردند با توافق آتش بس در غزه، احتمالا عملیات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ، متوقف خواهد شد. این عملیات، فعالیت کشتیرانی جهانی را در این منطقه مختل کرده و شرکت ها را ناچار کرده بود در بیش از یک سال گذشته، از مسیر طولانی تر و پرهزینه تر جنوب آفریقا استفاده کنند.
انتهای پیام