تک‌نرخی شدن ارز چه تأثیری بر معیشت مردم دارد؟

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با نبض بورس پاسخ داد:

به گزارش نبض بورس، نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درمورد تک‌نرخی شدن ارز و تأثیر آن بر بازار سرمایه بیان کرد: حذف ارز نیمایی و تک‌نرخی شدن ارز اقدام خوبی برای اقتصاد کشور از جمله بازار سرمایه است؛ به طوری‌که باعث می‌شود که شرکت‌ها بتوانند نتیجه و مزد خدماتی که ارائه می‌دهند را به صورت کافی دریافت کنند. این در حالی است که شرکت‌ها در کشور با مشکلات متعددی رو‌به‌رو هستند که خارج از اختیاراتشان است و از جمله مشکلات آنها می‌توان به تحریم‌ها، قطعی‌های مداوم گاز و برق و ناترازی انرژی و دیگر محدودیت‌هایی اشاره کرد که به آنها تحمیل می‌شوند. به همین دلیل، فروش محصولات شرکت‌ها با نرخ منصفانه، مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین کمک به آنها محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نکته حائز اهمیت این است که علاوه بر مورد اشاره شده، حتماً باید مشوق‌های دیگری نیز، دریافت کنند و نادیده گرفتن این مسئله در سال‌های قبل موجب شد تا بازار سرمایه در یک فاز نزولی شدید وارد شود و نسبت به بازار‌های موازی جاماندگی داشته باشد.

تأثیر تک‌نرخی شدن ارز بر رفتار بازار دلار

میرزایی افزود: تک‌نرخی شدن ارز با نتایج و آثار مثبتی در حوزه‌های متفاوت اقتصادی به ویژه بازار سرمایه همراه است و به عقیده بنده، این آثار تاجایی است که بر معیشت مردم هم، موثر خواهد بود و در این میان، در بلندمدت باعث می‌شود تا نرخ ارز از ثبات بیشتری برخوردار شود و حرکت‌های صعودی آن متعادل‌تر باشند و تکانه‌های شدید در نرخ ارز کمتر شود و همچنین، شاهد حذف منابعی شویم که در زمینه رانت‌خواری و ویژه‌خواری صرف می‌شدند و این منابع به نوعی، در بین تولیدکننده و مصرف‌کننده تقسیم می‌شوند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا