دیوار بزرگ خورشیدی: چین درصدد تبدیل بیابان به بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان است

در سال ۲۰۲۳، در پکن حدود ۱۳۵٫۸ میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف شد. طبق پیش‌بینی‌ها، این مزرعه تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۸۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد. اگر میزان نیاز پکن به انرژی در این مدت چندان تغییری نکند، این مقدار برق نه تنها برای پکن کافی خواهد بود، بلکه می‌تواند انرژی موردنیاز مناطق اطراف آن را نیز تامین کند.

میزان برق تولیدی از مزرعه خورشیدی جدید چین بسیار بیشتر از تولید سالانه‌ی بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان است که آن نیز در چین قرار دارد و فقط حدود ۶٫۰۹ میلیارد کیلووات ساعت برق در سال تولید می‌کند.

چین درحال‌حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است و در سال ۲۰۲۱ چیزی در حدود ۱۰٫۸ میلیارد تن کربن‌دی‌اکسید منتشر کرد.

بیشتر بخوانید

طبق پیش‌بینی کارشناسان،  در منطقه دالاد بنر، یعنی همان جایی که بخشی از دیوار بزرگ خورشیدی درحال ساخته شدن است، مزرعه خورشیدی می‌تواند حدود ۳۱٫۳ میلیون تن از انتشارات کربنی منطقه را کاهش دهد.

مسئولین پروژه امیدوارند مزرعه خورشیدی بزرگ آن‌ها به فرایند سبزکردن زمین و پیشگیری از تبدیل بیشتر صحرای کوبوچی به بیابان کمک کند. آن‌ها قصد دارند حدود ۲۷ میلیون هکتار از بیابان را به فضای سبز تبدیل کنند.

پنل‌های خورشیدی می‌توانند به ثابت‌ماندن شن‌های صحرا کمک کنند. آن‌ها می‌توانند به‌عنوان مانع به‌کار آیند و از حرکت تپه‌های شنی توسط باد جلوگیری کنند و همچنین سایه برای رشد گیاهان فراهم کنند.

این ایده که پنل‌های خورشیدی می‌توانند به بازگشت پوشش گیاهی کمک کنند، بی‌اساس نیست. در گذشته، به دلیل چراهای مداوم، پوشش گیاهی از بین رفته بود، اما طی ۴۰ سال گذشته پروژه‌های مختلف موجب شدند یک سوم از بیابان کوبوچی سرسبز شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا