چرخش نقدینگی در بازار کاملاً محسوس و قابل لمس است / افزایشی بودن تقاضا برای سهم‌های کوچک 

اکبرپور در گفتگو با بورس نیوز مطرح کرد؛

در دوره‌های قبلی ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در بسیاری از روز‌ها شاهد شاخص‌سازی سهم‌های بزرگ بودیم که امروز نیزاین اتفاق افتاد، اما اقدام بازار ساز جهت شاخص‌سازی با سهم‌های بزرگ کاملاً غیر قابل درک است درحالی‌که هرچقدر سهم‌های بزرگ درمنفی‌های امروز حجم می‌خوردند و دست به دست می‌شدند، شرایط رشد روز‌های آتی بسیار آسان‌تر می‌شد.

بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز گفت: در بازار امروز شاخص کل با رشد حدود ۲۵ هزار واحدی همراه شد و به ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با کاهش حدود ۱۰ واحدی به نزدیکی محدوده ۸۴۷ هزار واحدی رسید.  

وی با اشاره به ارزش معاملات بازار امروز افزود: امروز شاهد خروج مبلغ ۳۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی بودیم و ارزش معاملات خرد نیز ۱۵ همت بود که ۴۵ درصد نماد‌ها مثبت و ۵۵ درصد منفی به کار خود پایان دادند.

این کارشناس بازار سرمایه و بورس با اشاره به دو نکته مهم در معاملات امروز ادامه داد: روند قطعی سامانه معاملاتی تعدادی از کارگزاری‌ها و تحرکات بازارساز جهت مثبت شدن مصنوعی تعدادی از سهم‌های بزرگ بوده است. 

اکبرپور یکی از مشکلات بزرگ و پر تکرار در اوج معاملات بازار را کند شدن و قطعی کامل سامانه معاملاتی تعدادی از کارگزاری‌های بزرگ ذکر کرد و اظهار داشت:درچند روز اخیر با افزایش حجم معاملات مشکل قطعی سامانه معاملاتی گریبان‌گیر سرمایه‌گذاران شد که ضروری است چاره‌ای در این خصوص اندیشیده شود تا در آینده و با افزایش بیشتر حجم معاملات این مشکل مانع از تصمیم‌های صحیح سرمایه‌گذاران نشود. 

وی درباره مشکل دوم بازار سرمایه را اقدامات مصنوعی بازارساز در بازار دانست و گفت: در دوره‌های قبلی ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در بسیاری از روز‌ها شاهد شاخص‌سازی سهم‌های بزرگ بودیم که امروز نیزاین اتفاق افتاد، اما اقدام بازار ساز جهت شاخص‌سازی با سهم‌های بزرگ کاملاً غیر قابل درک است درحالی‌که هرچقدر سهم‌های بزرگ درمنفی‌های امروز حجم می‌خوردند و دست به دست می‌شدند، شرایط رشد روز‌های آتی بسیار آسان‌تر می‌شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نوسانات بازار طی معاملات این هفته بسیار بالا بوده است، افزود: طی روز‌های اخیر شاهد اصلاح قیمتی و استراحت در سهم‌های بزرگ بازار و چرخش نقدینگی به سمت سهم‌های کوچک‌تر بودیم 

اکبرپور درباره افت بازار طی روز‌های اخیر اظهار داشت: در کاهش شاخص‌های بازار چندین عامل و متغیر تاثیرگذار بوده است که اولین و مهم‌ترین عامل نزدیک شدن شاخص کل به مقاومت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی بود که این موضوع تاثیر بالایی بر روی اصلاح سهم‌های بزرگ بازار داشت.

وی دومین عامل را افت کوتاه چند روزه قیمت دلار در اثر جو روانی بانک‌مرکزی در خصوص عرضه سنگین دلار در بازار و عرضه سنگین شرکت‌های پتروشیمی ذکر کرد و گفت: با وجود اعلام بازار ساز مبنی بر عرضه دلار، امروز دلار مجدداً به بالای محدوده ۸۱ هزار تومانی قرار دارددر نتیجه این موضوع تهدیدی برای بازار سرمایه نیست و باید درنظر داشت که ارز نیما نیز هنوز در محدوده ۶۵ هزار تومانی است و فاصله ۲۰ درصدی را با بازار آزاد دارد. 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در بسیاری از نماد‌های بازار هیجان کاذب فروش وجود دارد، ادامه داد: سرمایه‌گذاران هنوز ترس از اتفاقات گذشته و افت‌های شدید سال‌های قبل بازار سرمایه دارند و با هر هیجان منفی، سریعاً اقدام به فروش می‌کنند و به‌نظر می‌رسد با توجه به قیمت کنونی دلار آزاد، نیما و همچنین بررسی سوابق” پی بر ای” و “پی بر اس” تاریخی بازار، کف شاخص کل را می‌توان محدوده ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد درنظر گرفت و می‌توان امیدوار بود بازار فردا و یا شنبه هفته آینده صف‌های فروش برچیده شود.

اکبرپور چرخش نقدینگی در بازار را کاملاً محسوس خواند و افزود: به‌نظر می‌رسد قسمتی از نقدینگی بازار وارد سهم‌های کوچک‌تر شده و قسمتی دیگر از نقدینگی نیز وارد سهم‌هایی که خرید آنها توجیه اساسی و اقتصادی دارد، شده است.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا