قیمت هر کیلو زعفران در بورس اعلام شد/ جزییات قیمت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا طلایی در اولین نشست خبری خود اظهارداشت: ایران تولید کننده حدود نود درصد زعفران جهان است و توانسته در سال های اخیر مرجعیت قیمت گذرای جهانی زعفران را در دست بگیرد.

وی با بیان اینکه سازمان مرکزی تعاون رو ستایی ایران حمایت از تولید کنندگان و حفظ جایگاه ایران در مرجع قیمت گذرای جهانی زعفران را در دستور کار دارد، افزود: البته پرهیز حداکثری از امور تصدی گری و صرفا ایفای نقش تنظیم گری بازار توسط این سازمان انجام خواهد شد.

طلایی با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان زعفران کار، یادآور شد: حمایت از کشاورزان در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم قرار دارد.  

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به پیش‌بینی تولید ۳۵۰ تنی زعفران، گفت: عرضه این محصول پردرآمد به بورس کالا با کف قیمت ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان در حال انجام است.

طلایی به سیاست های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص این محصول نیز اشاره کرد و ادامه داد: یکی از سیاست‌های وزیر جهاد کشاورزی استفاده از تعاونی‌ها، صندوق‌ها و غیره در خرید محصولات کشاورزی است و بر اساس تکلیف وزارتخانه ما در سازمان موظف هستیم مسئولیت‌ها را به اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و مجموعه‌های صندوق‌ها واگذار کند.
 

وی به سایر خریدهای محصولات کشاورزی این سازمان اشاره کرد و افزود: در ۲ماه اخیر در دولت جدید، تمام خریدهای تضمینی، حمایتی و توافقی در قالب مباشرت تشکل ها انجام شده است، در ذخیره‌سازی از جمله سیب‌زمینی، پیاز و میوه مجموعه تشکل‌ها از خود کشاورزان کالاها را خریداری کنند تا سهم آنها در درآمد افزایش یابد.

به گفته سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، خرید از واسطه‌ها در مجموعه سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی نیست.

 وی به مدیریت قیمت زعفران کشاورزان با استفاده از ابزارهای مالی بازار سرمایه اشاره کرد و یادآور شد: این سازمان زعفران کشاورزان را در انبارهای سپرده کالایی خود تحویل گرفته و بصورت اوراق بهادار زعفران در بازار سپرده کالایی بورس عرضه می‌کند.

طلایی ادامه داد: صندوق تامین اجتماعی روستاییان و عشایر سهام کشاورزان را با قیمت مصوب شورای قیمت گذرای هر کیلو ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری می کند، البته سایر صندوقهای بازنشستگی و همچنین صندوق های سرمایه گذرای بورس نیز می توانند سهام مذکور را خریداری کنند تا کشاورزان محصول خود را حداقل به قیمت مصوب شورای قیمت گذرای بفروشند و بهای آن را نقدا دریافت کنند.

به گفته سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی، برای اطمینان بخشی به صندوق های سرمایه گذرای بازار سرمایه و انتقال بخشی از ریسک آنان، تعاون روستایی در سر رسید کالایی چنانچه قیمت زعفران در بازار پایین تر از قیمت مصوب بود نسبت به خرید زعفران آنان با قیمت مصوب شورا اقدام می کند.  

وی در پایان از همه صندوق های سرمایه گذرای و همه اشخاص حقیقی و حقوقی علاقمند به سرمایه گذرای در بازار زعفران دعوت کرد تا با شرایط ایده ال فوق در این طرح مشارکت کنند.

۲۲۳۲۲۵

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا