از تصاویر باکیفیت‌تر تا فیلم‌برداری از سیاه‌چاله؛ نسل بعدی تلسکوپ ایونت هورایزن در راه است

اغلب مردم جهان با انتشار اولین عکس سیاه‌چاله در سال ۲۰۱۹ که مسیه ۸۷، سیاه‌چاله‌ی کلان‌جرم واقع در مرکز کهکشانی به همین نام را به تصویر کشیده بود، از پروژه تلسکوپ ایونت هورایزن (EHT) باخبر شدند. بااین‌حال، EHT درواقع در سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرد و در طول ۱۵ سال گذشته، تکنیک به‌کاررفته برای ثبت تصاویر خود به نام «تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی» (VLBI) را به صورت مداوم بهبود داده است.

تا به امروز، ایونت هورایزن تقریبا حداکثر توانایی موجود خود را به نمایش گذاشته است؛ اما براساس یافته‌های مقاله‌ی جدیدی که ۲۷ اوت در نشریه استرونومیکال منتشر شد، ارتقای چشمگیر در ظرفیت‌های این تلسکوپ قریب‌الوقوع است.

مقاله‌ی اخیر، رصدهای آزمایشی و موفقیت‌آمیز انجام‌شده در فرکانس ۳۴۵ گیگاهرتز را گزارش می‌دهد که پیشرفتی درخورتوجه درمقایسه با فرکانس عملیاتی ۲۳۰ گیگاهرتز کنونی است. این دستاورد نمایانگر پیشرفتی بزرگ در توانایی تکنیک VLBI برای اندازه‌گیری نور در فرکانس بالا است و می‌تواند کیفیت تصاویر آتی ایونت هورایزن را افزایش دهد.

توانایی ثبت تصاویر در فرکانس ۳۴۵ گیگاهرتز به تلسکوپ ایونت هورایزن امکان می‌دهد تا از اجرام دور مانند مسیه ۸۷، با جزئیات بسیار بالاتر عکس بگیرد، تصاویر ترکیبی چندرنگ بسازد و احتمالا پس از تکمیل ارتقاء، از سیاه‌چاله‌ها فیلم‌برداری کند. تصاویر گنجانده‌شده در مقاله، شامل شبیه‌سازی‌ها از ظاهر احتمالی آن عکس‌های ترکیبی است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا