ریزش سراسری بورس های جهانی
به گزارش نبض بورس، امروز ۵ اوت یا به عبارتی ۱۵ مردادماه بازار بورس کشورهای اروپایی معاملات اولین روز کاری هفته را با روند نزولی آغاز کردند و بورسها در برخی نقاط جهان با ریزش کمسابقه روبهرو شدند.
در آمریکا همه شاخصها با نزولهای سنگین مواجه شدند به طوری که شاخص داو جونز و شاخص اس اند پی افت کردند. بورس نزدک آمریکا نیز که دومین بورس بزرگ دنیا بعد از نیویورک است با افت سنگین مواجه شد.
وضعیت سهام شرکتها در وال استریت به گونهای بود که قیمت سهام اغلب شرکتها نزول کردند وفقط سهام شرکتهای فعال در بخش خدمات شهری و صنایع دفاعی از نزول در امان ماندند. بورسهای آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا، هنگ کنگ، اسپانیا و تقریبا اغلب بورسهای اروپایی و آسیایی همگی با نزولهای سنگین مواجه شدند به گونهای که بورس اروپا در آغاز هفته، به پایینترین سطح خود در ۶ ماه گذشته رسید.
شاخص «دکس ۴۰» بورس آلمان ۲.۷ درصد سقوط، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن ۲.۴ درصد کاهش و شاخص «امآیبی ۳۰» بورس ایتالیا نیز ۳.۹ درصد ریزش داشتند. همچنین شاخص «ایبکس ۳۵» بورس اسپانیا با ۳,۲ درصد سقوط و شاخص «کک ۴۰» بورس فرانسه همراه بودند.
دلیل سقوط بورسهای جهان
روز جمعه تازهترین اطلاعات اقتصادی آمریکا منتشرشد. طبق این اطلاعات نرخ استخدام درآمریکا، با ۳٫۴ درصد از کل اشتغال، پایینترین میزان از ماه مارس ۲۰۲۰ و نیم واحد کمتر از سطح قبل از همهگیری کرونا بوده است.. این آمار اشتغال درآمریکا ضعیفترین گزارش از سال ۲۰۲۰ میلادی و بالاترین نرخ بیکاری در سه سال گذشته است. به همین دلیل فدرال رزرو از کارشناسان، مقامات و مدیران شرکتها خواسته است تا وضعیت اشتغال و رشد اقتصادی را بررسی کنند تا اگر وخامت بازار کار به حدی است که منجر به رکود شود، به روند کاهش نرخ بهره سرعت بدهد.
بورس ژاپن هم ریخت
«نیکی» (Nikkei) شاخص سهام بورس توکیو ژاپن امروز (دوشنبه) با چشمانداز نامطلوب اقتصادی در آمریکا، به طور بیسابقهای افزون بر سه هزار و ۶۰۰ هزار واحد سقوط کرد و این امر بر فعالیتهای بورس منطقه آسیا نیز تاثیر گذاشت. به دنبال سقوط بی سابقه شاخص سهام بورس نیکی، معاملات به طور موقت متوقف شد.
شاخص بورس نیکی ژاپن امروز دوشنبه با ثبت بدترین فروش روزانه مواجه شد که این دومین سقوط بزرگ بازار بورس ژاپن از زمان «دوشنبه سیاه» در اکتبر ۱۹۸۷ به شمار میرود.
دلیل ریزش بورس ژاپن چه بود؟
تارنمای خبری کیودو نوشت: ارائه آمارهای ضعیفتر از حد انتظار مشاغل آمریکا در ماه ژوئیه و دیگر دادههای ضعیف اقتصادی، موجب فروش گسترده سهام از همان ابتدای آغاز به کار بورس شد. این گزارش حاکی است که کاهش نرخ رشد اقتصادی در آمریکا این گمانه زنی را افزایش داد که بانک مرکزی ایالات متحده نرخ بهره را به میزان قابل توجهی در ماه سپتامبر کاهش دهد.
این امر شکاف نرخ بهره بین آمریکا و ژاپن را به دنبال دارد. در همین حال ارزش ین ژاپن با توجه به اینکه بانک مرکزی این کشور در هفته گذشته اقدام به افزایش نرخ بهره کرد، رو به فزونی است.
بطور کلی نگرانیها از رکود احتمالی اقتصاد آمریکا و تقویت ین از سوی رسانههای اصلی ژاپن به عنوان دلایل اصلی وضعیت فعلی توصیف شدهاند.
همچنین نشریه انگلیسی گاردین افزود: این امر بر فعالیت سایر بورسها در منطقه آسیا تاثیر گذارده است.
دلیل افت بورس اسراییل چه بود؟
در پی برخی گمانه زنیها پیرامون پاسخ ایران به ترور شهید هنیه، «بلومبرگ» گزارش داده که اسرائیل به دلیل ترس از این حمله، بزرگترین افت بورس از ماه اکتبر تاکنون را تجربه کرده است.
وضعیت بازار تایوان و کره جنوبی
وضعیت بازار در کره جنوبی و تایوان هم به همین شکل بوده است: شاخص سهام بورس اصلی تایوان تا صبح امروز به وقت لندن، هشت درصد و شاخص کوسپی کره جنوبی حدود ۹ درصد سقوط کرد. همچنین شاخص استریتتایمز سنگاپور هم بیش از چهار درصد سقوط کرده است.
ریزش ارزهای دیجیتال
همزمان با رکود بازارهای بورس، ریزش ارزش رمز ارزها نیز ادامه دارد. در معاملات ساعات گذشته بازار جهانی ارزهای مجازی بازار ریزش سنگینی را تجربه کرد به گونه که بیت کوین به عنوان مهمترین ارز بازار ۱۳ درصد منفی شد.
بر همین اساس قیمت بیت کوین به ۵۲ هزار و ۶۴۷ دلار رسیده که نسبت به ۷ روز پیش بیش از ۲۴ درصد سقوط کرده است.
سقوط اتریوم، اما از ۲۰ درصد عبور کرده و این ارز مجازی سنگینترین سقوط را در بازار امروز به ثبت رسانده است. این ارز مجازی در ۷ روز گذشته در مجموع ۳۰ درصد سقوط کرده است و هر واحد اتریوم هماکنون با قیمت ۲۳۱۱ دلار در حال معامله است. باینانس هم در معاملات روز جاری ۱۵.۷ درصد ریخت و به قیمت ۴۴۲ دلار رسید. دوج کوین نیز یکی از سنگینترین ریزشهای امروز را از آن خود کرد و با بیش از ۱۷ درصد ریزش به قیمت ۰.۰۸۷۸ دلار رسیده است.